Зеленовић: Вучић се крије од Савета Европе

Један од оснивача Савеза за Србију и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић састао се данас са шефом мисије Савета Европе у Србији Тобијасом Флесенкемпером. На састанку је констатовано да Влада Србије још увек одбија постмониторинг мисију Савета Европе о стању демократије у Србији, а посебно о ситуацији у локалним самоуправама.

Зеленовић се у разговору са Флесенкемпером осврнуо на посету председника Комитета за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе Лин Вербек Беогрду, која је организована након што је Зеленовић у Савету Европе говорио о притисцима на општине и градове у којима на власти није Српска нарпедна странка. Лин Вербек је тада рекао да ће о стању у Србији бити организован постмониторинг, а Министарство државне управе и локалне самоуправе је ту информацију демантовало.

Вербек је јасно рекао да је на састанку са министром Ружићем разговарао о увођењу постмониторинг мисије у Србији. Министар Ружић је то прво прихватио, а онда је добио пацке од врха државе и постмониторинг мисија није прихваћена, што се никада у историји Савета Европе није догодило. То је дипломатски скандал који још увек није исправљен.“, рекао је Зеленовић.

Данас власт прича о наводној спремности да организује поштене изборе, а заправо је забранила Савету Европе да пошаље мисију која би утврдила чиме се све власт служи у гушењу основних демократских слобода. Зато је јасно да у Србији нема ни демократије ни избора, све то је Вучићев циркус који има само један циљ  опстанак на власти по сваку цену.“, закључио је председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.