Zelenović: Vučić ne razume šta se dešava u Srbiji

Председавајући Савеза за Србију и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да је Вучић у хиљадитом “ексклузивном интервјуу” за ТВ Пинк, по ко зна који пут показао да не разуме шта се дешава у Србији и да земљу свесно гура у кризу која ће ескалирати.

“Свака аутократија, па тако и Вучићева заснива се на сили и на претњи. Свака сила изазива отпор и тај сукоб је неизбежан. Да је Вучић свестан шта се данас дешава у Србији, поучен искуствима неславних завршетака свих аутократа, не би се тако понашао пре свега због себе, јер је одавно јасно да га судбина Србије не занима”, нагласио је Зеленовић.

Он је казао да се опозиција данас, борећи се за демоктарске изборе и нормалну земљу, не бори за посланичке мандате, већ за судбину читаве генерације коју је Вучићев режим упропастио.

Зеленовић је додао да ће се Вучић са својом грешком врло брзо суочити и оценио да су његов говор мржње, увреде, корупција, разарање институција и бескрајно самохвалисање загадили јавни живот толико да он мисли да више нико не разликује лаж од истине, добро од зла, услех од неуспеха.

“Вучић је умислио да ће незапамћеном контролом медија и злоупотребом јавних ресурса потпуно анестезирати јавно мњење и људима толико огадити политику да ће бескрајно дуго моћи самовољно да влада”, истакао је Зеленовић.

Закључио је да ће наредних месеци Вучић “схватити да слободу и демократију жели већина грађана и да је немогуће усред Европе направити казамат неограничене личне власти”.