Зеленовић: Весић да поднесе оставку ако не говори истину или да Тужилаштво реагује

Председник Заједно за Србију и један од оснивача Савеза за Србију Небојша Зеленовић позвао је данас заменика градоначелника Београда Горана Весића да одмах поднесе оставку уколико је обмануо и узнемирио јавност да поседује интерне мејл преписке запослених на телевизији Н1.

Зеленовић је у писаној изјави навео да уколико је Весић рекао истину, да то онда указује да власт незаконито надзире електронске комуникације и да вероватно и прислушкује новинаре, па је сам, како каже, против себе поднео кривичну пријаву.

“Тужилаштво има обавезу да по службеној дужности покрене истрагу против Весића због кривичног дела из члана 142. Кривичног законика, повреда тајности писама и других пошиљки, за шта је запрећена казна затвора од две, односно три, године затвора”, рекао је Зеленовић.

Он је оценио да је јучерашњи “скандалозни наступ Горана Весића пред редакцијама свих медија наставак бруталног обрачуна власти са преосталим слободним медијима” и показатељ, како наводи, намере власти да “угуши сваку критичку реч”.

“Ово је још један доказ да слободних избора неће бити и учвршћује опозицију у одлуци да бојкотује изборну фарсу коју је на Главном одбору Српске напредне странке најавио Вучић”, рекао је Зеленовић и позвао новинарска удружења да хитно реагују, а надлежне органе да процесуирају Весића или да “Весић сам још данас поднесе оставку”.

 

Извор: Бета