Зеленовић: Свима је јасно да нема услова за политички живот, а камоли за дијалог

Председник Заједно за Србију и копредседник Уједињене Демократске странке Небојша Зеленовић изјавио је у Ваљеву да су европски парламентарци и ОЕБС имали прилику да се увере да у Србији нема елементарних услова за нормалан политички живот, а камоли за дијалог који би довео до поштених избора.

“Режим је пред очима међународних представника неуспешно покушавао да фингира дијалог са циљем да разбије јединство опозиције и барем неку релевантну опозициону странку приволи на излазак на лажне изборе, али су у последња два дана схватили да од тога нема ништа. Од тога нема ништа, јер је милион и по грађана јединствено у ставу да бојкотом делегитимизујемо ауторитарну власт и да ће то на крају довести до поштених избора са фер изборном кампањом од најмање 9 месеци.”- нагласио је Зеленовић.

“Пред нама су месеци тешке борбе, али победићемо јер Србија заслужује да буде пристојна и нормална земља. Свака репресија у једном тренутку почне да ради у корист штете сваког ауторитарног вође. То ће се веома брзо догодити и Вучићу, када схвати да га напуштају најоданији и најбогатији, али и од њега најзастрашенији следбеници. И они које без икаквих квалификација и радног искуства личном вољом држи на државним функцијама, али и оних 230.000 људи запослених на одређено време у државним службама који са нескривеним страхом за егзистенцију својих породица сваких 6 месеци ишчекују пресуду партијских комесара да ли ће им уговори о раду бити продужени зависно од редовности присуства на Вучићевим скуповима, зависно од броја сигурних, односно капиларних гласова које су прикупили или од броја написаних наручених позитивних коментара на друштвеним мрежма упућеним вођи. То страначко запошљавање “ботовске армије” је јединствен случај у свету. У циљу очувања власти, свако запослење у државним органима и предузећима одобрава се у једној јединој, страначкој канцеларији у Београду. Режим злоупотребљава очај и безнађе људи који пристају на све да би прехранили своје породице. Али и ти људи постајy свесни да овако више не иде и да су промене неопходне.” – закључио је у разговору са грађанима Ваљева Небојша Зеленовић.