Zelenović: Savez za Srbiju zatražio smene članova REM, RIK i ABK

Председавајући Савеза за Србију Небојша Зеленовић поновио је данас да та опозициона групација неће учествовати на предстојећим изборима ако они не буду слободни и додао да Србија клизи ка озбиљном сукобу ако се не омогући слободно гласање.

Након састанка власти и опозиције о изборним условима на Факултету политичких наука у Београду, Зеленовић је рекао да је опозиција поновила своје захтеве да се хитно смене сви чланови РЕМ-а и да се на њихово место поставе високо стручни људи који се доказано залажу за слободу изражавања, да се постигне консензус око избора новог састава Републичке изборне комисије као и да се смене директор и чланови одбора Агенције за борбу против корупције и на њихово место поставе други људи високе стручности.

“Испуњење ових захтева је искључива ствар политичке воље Александра Вучића. То би нас довело до тога да бисмо били на прагу какве-такве политичке регуларности (избора) а неиспуњење би била одлука да се Србија гурне у грађански сукоб. Време нам цури и има га све мање”, рекао је он.

Зеленовић је рекао да није наишао на неразумевање саговорника али да је потребно да Вучић покаже политичку вољу и донесе ту одлуку.

“Нећу да закуцавам термине око одлуке о бојкоту али у питању су недеље”, рекао је Зеленовић.