Zelenović: Plan “Srbija 2025” je obmanjivanje građana Srbije

Вучићев план “Србија 2025″ је обмањивање грађана Србије који живе на граници материјалне егзистениције, у тренутку када се земља суочава са егзодусом младих, образованих и квалификованих радника у иностанство, оценио је данас Небојша Зеленовић, председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију.

„Вучић је од Србије направио земљу тужних и уплашених људи, земљу без икакве перспективе. По свим економским параметрима земла је на самом зачељу Европе. Животни стандард и економски раст су на нивоу Албаније и то је резултат Вучићеве политике”, нагласио је Зеленовић.

Он додаје да Вучић још увек није остварио просечну плату од 500 евра коју обећава већ шест година, као и да сада то неостварено обећање покрива новим још нереалнијим обећањем.

“Сада обећава да ће 2025. просечна плата у Србији износити 900 евра, а просечна пензија 430 или 440 евра, што је повећање за више од 90 одсто. Економски аналитичари су израчунали да би, по нереалној Вучићевој пројектовној стопи раста, бруто друштвени производ 2025. био максимално већи за 27 одсто”, каже Зеленовић.

Он прецизира да би, у том случају, раст плата и пензија био 3,5 пута већи од привредног раста што показује да је ова прогноза неозбиљна и неодговорна “сем уколико Вучић не планира да себе кандидује за Нобелову награду за економију, на сличан начин како се изборио за орден Светог Саве”.

Зеленовић истиче да је представљање плана “Србија 2025” непристојна маркетиншка манипулација иза које нема ни визије развоја, ни пројеката, ни кадрова који би то могли да реализују, као и да је план велика превара иза које стоји жеља “да се медијским манипулацијама опстане на власти и да врх режима настави да се богати”.

„Постоји још један проблем у такозваном плану Србија 2025. Нема те силе, тих притисака и те медијске цензуре која ће омогућити Вучићу да до тада остане на власти. Тада ће Вучић и његов режим бити наша давна и ружна прошлост”, закључио је Небојша Зеленовић, председник Зајеедно за Србију и један од лидра Савеза са Србију.