Zelenović: Plan “Srbija 2025” je obmanjivanje građana Srbije

Vučićev plan “Srbija 2025″ je obmanjivanje građana Srbije koji žive na granici materijalne egzistenicije, u trenutku kada se zemlja suočava sa egzodusom mladih, obrazovanih i kvalifikovanih radnika u inostanstvo, ocenio je danas Nebojša Zelenović, predsednik Zajedno za Srbiju i jedan od lidera Saveza za Srbiju.

„Vučić je od Srbije napravio zemlju tužnih i uplašenih ljudi, zemlju bez ikakve perspektive. Po svim ekonomskim parametrima zemla je na samom začelju Evrope. Životni standard i ekonomski rast su na nivou Albanije i to je rezultat Vučićeve politike”, naglasio je Zelenović.

On dodaje da Vučić još uvek nije ostvario prosečnu platu od 500 evra koju obećava već šest godina, kao i da sada to neostvareno obećanje pokriva novim još nerealnijim obećanjem.

“Sada obećava da će 2025. prosečna plata u Srbiji iznositi 900 evra, a prosečna penzija 430 ili 440 evra, što je povećanje za više od 90 odsto. Ekonomski analitičari su izračunali da bi, po nerealnoj Vučićevoj projektovnoj stopi rasta, bruto društveni proizvod 2025. bio maksimalno veći za 27 odsto”, kaže Zelenović.

On precizira da bi, u tom slučaju, rast plata i penzija bio 3,5 puta veći od privrednog rasta što pokazuje da je ova prognoza neozbiljna i neodgovorna “sem ukoliko Vučić ne planira da sebe kandiduje za Nobelovu nagradu za ekonomiju, na sličan način kako se izborio za orden Svetog Save”.

Zelenović ističe da je predstavljanje plana “Srbija 2025” nepristojna marketinška manipulacija iza koje nema ni vizije razvoja, ni projekata, ni kadrova koji bi to mogli da realizuju, kao i da je plan velika prevara iza koje stoji želja “da se medijskim manipulacijama opstane na vlasti i da vrh režima nastavi da se bogati”.

„Postoji još jedan problem u takozvanom planu Srbija 2025. Nema te sile, tih pritisaka i te medijske cenzure koja će omogućiti Vučiću da do tada ostane na vlasti. Tada će Vučić i njegov režim biti naša davna i ružna prošlost”, zaključio je Nebojša Zelenović, predsednik Zajeedno za Srbiju i jedan od lidra Saveza sa Srbiju.