Зеленовић осудио претње смрћу водитељима ТВ Шабац

Један од оснивача Савеза за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић осудио је данас претње смрћу ауторима и водитељима емисије “Добар, лош, зао” на Телевизији Шабац Марку Видојковићу и Ненаду Кулачину и позвао надлежне да најхитније реагују и адекватно санкционишу одговорне.

“Србија је огрезла у насиљу. Наше друштво се налази у изузетно опасној ситуацији. Претње насиљем независним новинарима, али и било коме другом ко се усуди да искаже мишљење различито од онога што нам говори режим, свакодневница су у Србији, а ствар се све чешће не завршава само на претњама. Само у протеклих седам месеци имали смо преко петнаест случајева правог физичког насиља са управо оваквим мотивацијама у позадини”, навео је Зеленовић, који је и председник Заједно за Србију.

Зеленовић је навео да озбиљна државна и друштвена криза није дошла случајно, већ представља директан резултат дубоких подела међу грађанима на чијем стварању “режим Александра Вучића предано ради већ осму годину за редом”.

“Вербално и физичко насиље, агресија, одсуство дијалога, подељеност друштва, организоване хајке које воде режимски таблоди и медији према сваком другачијем мишљењу ће имати фаталне последице. Режим није у стању да контролише све оне који су му поверовали да су критички настројени грађани, новинари, јавне личности или политичари ‘државни непријатељи’, ‘издајници’, ‘плаћеници’, ‘лопови’, ‘фашисти’, ‘олош’ и све друго чиме режим систематски етикетира неистомишљенике”, додао је Зеленовић.