Зеленовић: Фотографије мог одласка у Амбасаду Немачке директан доказ да сам прислушкиван

Изјава председавајућег Савеза за Србију Небојше Зеленовића поводом вести објављене на режимском интернет порталу која даје јасан и очигледан доказ да службе безбедности врше надзор над његовим кретањем:

* * *
“Уважени медији, поштовани грађани Србије,
У петак 2. августа, инернет портал „Embargo“, средство режимске пропаганде под директном контролом Александра Вучића, објавио је фотографије сликане са велике висине које приказују мој одлазак на званичан састанак у амбасади СР Немачке у својству председавајућег Савеза за Србију и градоначелника Шапца. Отишао сам на састанак у амбасаду државе за коју председник Србије годинама говори да је наш узор и велики пријатељ. Уз крајње непримерене коментаре који штете односима две државе, на порталу су објављене фотографије и тачно време мог уласка и изласка из зграде амбасаде. Ово представља јасан и недвосмислен доказ да сам незаконито праћен и прислушкиван од стране режима, као и да су у потпуности истинити наводи лидера Савеза за Србију да се налазимо под константним надзором служби безбедности. Од септембра 2018. године прати се и прислушкује сваки наш разговор, састанак, кретање, а наша безбедност је угрожена. У каквој ми то држави живимо? Ових дана режим потпуно разоткрива своју праву природу и показује да влада најмрачнијим методама полицијске државе у којој је свако ко другачије мисли њихов непријатељ и легитимна мета.

Председниче Вучићу,
У чему је проблем ако сам имао састанак у амбасади Немачке? Ангела Меркел више није Ваш пријатељ, како сте се до недавно самохвалили?
Па, Ви сте годинама уназад обмањивали јавност да ће немачка компанија „Tenis“ уложити милијарде евра у узгој свиња у Србији којима ћемо хранити пола света. Ви сте обмањивали јавност да ће немачки „Мерцедес“ производити аутобусе прво у „ФАП-у“ у Прибоју, а касније сте ничим изазвано придодали и београдски „Икарбус“. До пре неколико недеља обмањивали сте јавност да немачки „Фолксваген“ само што није дошао у Србију и да ћемо постати један од највећих произвођача аутомобила у Европи.
На састанак са немачким партнерима отишао сам да разговарам, између осталог, и о жалосном стању демократије у Србији. Да ли сте и тај разговор снимали и фотографисали, господине председниче? Ваш политички отац Војислав Шешељ јавно је потврдио да сте још као опозиционар, подразумева се нелегалном опремом, прислушкивали бившег председника државе Бориса Тадића, па чак и сопствене сараднике, што је незабележено било где у свету и што је озбиљно кривично дело.
Још једном Вам указујем да је злоупотреба служби безбедности и државних институција у борби против политичких противника веома опасна јер не само да је тешко кривично дело, већ угрожава и темеље демократског поретка и уводи земљу у опасну кризу и сукобе несагледивих размера.
Бићете лично одговорни ако из страха од губитка власти изазовете несрећу у Србији.”