Zelenović: Fotografije mog odlaska u Ambasadu Nemačke direktan dokaz da sam prisluškivan

Izjava predsedavajućeg Saveza za Srbiju Nebojše Zelenovića povodom vesti objavljene na režimskom internet portalu koja daje jasan i očigledan dokaz da službe bezbednosti vrše nadzor nad njegovim kretanjem:

* * *
“Uvaženi mediji, poštovani građani Srbije,
U petak 2. avgusta, inernet portal „Embargo“, sredstvo režimske propagande pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića, objavio je fotografije slikane sa velike visine koje prikazuju moj odlazak na zvaničan sastanak u ambasadi SR Nemačke u svojstvu predsedavajućeg Saveza za Srbiju i gradonačelnika Šapca. Otišao sam na sastanak u ambasadu države za koju predsednik Srbije godinama govori da je naš uzor i veliki prijatelj. Uz krajnje neprimerene komentare koji štete odnosima dve države, na portalu su objavljene fotografije i tačno vreme mog ulaska i izlaska iz zgrade ambasade. Ovo predstavlja jasan i nedvosmislen dokaz da sam nezakonito praćen i prisluškivan od strane režima, kao i da su u potpunosti istiniti navodi lidera Saveza za Srbiju da se nalazimo pod konstantnim nadzorom službi bezbednosti. Od septembra 2018. godine prati se i prisluškuje svaki naš razgovor, sastanak, kretanje, a naša bezbednost je ugrožena. U kakvoj mi to državi živimo? Ovih dana režim potpuno razotkriva svoju pravu prirodu i pokazuje da vlada najmračnijim metodama policijske države u kojoj je svako ko drugačije misli njihov neprijatelj i legitimna meta.

Predsedniče Vučiću,
U čemu je problem ako sam imao sastanak u ambasadi Nemačke? Angela Merkel više nije Vaš prijatelj, kako ste se do nedavno samohvalili?
Pa, Vi ste godinama unazad obmanjivali javnost da će nemačka kompanija „Tenis“ uložiti milijarde evra u uzgoj svinja u Srbiji kojima ćemo hraniti pola sveta. Vi ste obmanjivali javnost da će nemački „Mercedes“ proizvoditi autobuse prvo u „FAP-u“ u Priboju, a kasnije ste ničim izazvano pridodali i beogradski „Ikarbus“. Do pre nekoliko nedelja obmanjivali ste javnost da nemački „Folksvagen“ samo što nije došao u Srbiju i da ćemo postati jedan od najvećih proizvođača automobila u Evropi.
Na sastanak sa nemačkim partnerima otišao sam da razgovaram, između ostalog, i o žalosnom stanju demokratije u Srbiji. Da li ste i taj razgovor snimali i fotografisali, gospodine predsedniče? Vaš politički otac Vojislav Šešelj javno je potvrdio da ste još kao opozicionar, podrazumeva se nelegalnom opremom, prisluškivali bivšeg predsednika države Borisa Tadića, pa čak i sopstvene saradnike, što je nezabeleženo bilo gde u svetu i što je ozbiljno krivično delo.
Još jednom Vam ukazujem da je zloupotreba službi bezbednosti i državnih institucija u borbi protiv političkih protivnika veoma opasna jer ne samo da je teško krivično delo, već ugrožava i temelje demokratskog poretka i uvodi zemlju u opasnu krizu i sukobe nesagledivih razmera.
Bićete lično odgovorni ako iz straha od gubitka vlasti izazovete nesreću u Srbiji.”