Zelenović: Dokle je Vučić spreman da ide kada bude odlazio sa vlasti?

Predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da je nezabeleženo bilo gde u svetu, izuzev u Srbiji, da predsednik države u tabloidnoj televizijskoj emisiji čita dokumente službi bezbednosti koji imaju oznaku državna tajna.

“Vučić je time još jednom dokazao da kršeći Ustav i zakone svakodnevno zloupotrebljava ceo bezbednosni aparat zarad očuvanja svoje nedemokratske vlasti”, naglasio je Zelenović i dodao da bi javnost trebalo da se zapita šta je sve Vučić spreman da uradi i koliko daleko da ide kada bude odlazio sa vlasti.

“Jučerašnja Vučićeva manipulacija državnim tajnama, praćenjima i prisluškivanjima, sračunata je da zamaskira praćenje i prisluškivanje lidera opozicije, ali i svojih bliskih saradnika za koje ga je optužio njegov politički otac Vojislav Šešelj sa kojim je zajedno u vremenu Milosevića učestvovao u kreiranju opšteg straha i nesigurnosti.
Nema i ne može biti demokratske i pristojne države u kojoj službe bezbednosti ne vode računa o bezbednosti zemlje, već se koriste kao instrument za političke obračune”, zaključio je predsedavajući Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović.