Zašto je HK “Krušik” u blokadi i prinudnoj naplati?

Savez za Srbiju (SZS) demanti HK “Krušik” iz Valjeva kojim se negira da je ta korporacija u finansijskim problemima, već da, kako ističu, nastavljaju trend rasta, smatra besmislenom manipulacijom javnosti, baš kao i tabelu sa finansijskim rezultatima u kojoj ističu pozitivno poslovanje od 2014. do 2018. godine.

Ako HK “Krušik” nije pred bankrotom, već kako se tvrdi “nastavlja trend rasta i razvoja poslovanja koji je započet od 2014. godine pa do danas”, zašto su u sistemu dužnika Narodne banke Srbije (NBS) u prinudnoj naplati?

Svako ko ode na sajt NBS i uđe u polje pretraživanja dužnika u prinudnoj naplati, videće da je ova kompanija odbrambene industrije u blokadi od 2016. godine do danas u iznosu od neverovatnih 508.053.031,34 dinara.

Zato, još jednom pitamo, kako je moguće da HK “Krušik”, pored takvog bilansa uspešnog poslovanja kojima se hvale ima višemilionski dug i pritom tvrde da im partneri sa kojima posluju uplaćuju novac u celosti za isporučenu robu, poput firme GIM, u kojoj je angažovan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića?

U prilogu printskrin sa NBS, od 07.11.2019.