Vučiću, hitno pusti novinarku i prestani sa zastrašivanjem

Savez za Srbiju najoštrije protestuje zbog hapšenja i zadržavanja Ane Lalić, novinarke portala Nova S i traži njeno momentalno puštanje.

 

Ovo noćno hapšenje i zadržavanje novinarke pokazuje pravu nameru režima Aleksandra Vučića da se umesto sa ozbiljnim suočavanjem sa epidemijom korona virusa obračuna sa preostalim slobodnim novinarima. Sada je vidljivo da je tome trebalo da posluži i “centralizovano” obaveštavanje, nakon čijeg uvođenja nemamo uopšte sliku šta se u Srbiji dešava sa epidemijom korona virusa.

 

Od Aleksandra Vučića tražimo hitno puštanje novinarke iz pritvora i hitno obustavljane progona novinara i zastrašivanja građana. Ključni kreator uznemiravajućih vesti i panike jesu upravo Aleksandar Vučić i njegovi saradnici. Upravo je on govorio o tome da nam neće biti dovoljna mesta na grobljima, o stotinama hiljada mrtvih, 24-časovnom karantinu i zatvaranju prehrambenih prodavnica.

 

Njegov tim je plasirao SMS poruku jednom delu građana o italijanskom i španskom scenariju. Niko od njih nije uhapšen već novinarka koja je sa srpskom javnošću podelila svoja saznanja o stanju u jednoj zdravstvenoj ustanovi.