[ФОТО] Вучић плаћеним батинашима на грађане

Опозиција окупљена у Савезу за Србију обавештава грађане Србије и међународну јавност да је Александар Вучић званично извршио суспензију државе и званичних институција.

На најављену акцију студената Београдског универзитета под називом “Питајте Вучића оно што РТС неће”, која је имала за циљ да још једном укаже на потпуну неслободу медија у Србији, Александар Вучић је одговорио суспензијом закона, институција и саме државе.

Студентска акција је у свим медијима под његовом контролом проглашена “угрожавањем безбедности председника”, “најавом атентата” “позивом на линч председника” и “надолазећим фашизмом”.

Александар Вучић је на улице Београда извео плаћене криминалне групе и параполицијске формације које су урадиле следеће:

– формирали кордон са свих страна зграде РТС-а
– блокирали телима Абардареву улицу
– одбили да покажу било какво службено обележје
– спречили грађане да се слободно крећу
– спречили медије да се крећу и извештавају са лица места
– физички напали у тукли окупљене грађане

Сада већ карактеристична Вучићева пратња, састављена од одреда ћелавих и набилдованих батинаша са капуљачама, је формирајући два кордона држала грађане, незадовољне цензуром на Јавном сервису, без могућности да се крећу.

Од самог почетка мандата Александра Вучића, када су његови приватни батинаши давили и физички склањали новинаре и фоторепортере испред Скупштине, до застрашивања грађана по мањим местима, организовања подршке сексуланим манијацима и налогодавцима покушаја убиства новинара, пребијања опозиције и организатора протеста, до убиства опозиционих лидера, Александар Вучић је вечерас на студенте и слободне грађане извео његове плаћене криминалце и батинаше.

Овај чин представља потпуну замену демократије, државе и институција, силом, криминалом и приватним Вучићевим фалангама.

Притиснут аферама и разоткрвеном корупцијом и криминалом, у који су умешани како чланови Владе тако и он лично, Вучић прибегава производњи лажних вести, афера, инцидената и сукоба.

Упозоравамо грађане Србије и међународну јавност, да ови поступци Александра Вучића јасно указују на његову спремност да изазове сукобе између грађана и његових парамилитарних приватних фаланги, од којих ће грађани бити принуђени да се бране.

Александар Вучић ће лично бити одговоран за све што се догоди у наредном периоду.