[FOTO] Vučić plaćenim batinašima na građane

Opozicija okupljena u Savezu za Srbiju obaveštava građane Srbije i međunarodnu javnost da je Aleksandar Vučić zvanično izvršio suspenziju države i zvaničnih institucija.

Na najavljenu akciju studenata Beogradskog univerziteta pod nazivom “Pitajte Vučića ono što RTS neće”, koja je imala za cilj da još jednom ukaže na potpunu neslobodu medija u Srbiji, Aleksandar Vučić je odgovorio suspenzijom zakona, institucija i same države.

Studentska akcija je u svim medijima pod njegovom kontrolom proglašena “ugrožavanjem bezbednosti predsednika”, “najavom atentata” “pozivom na linč predsednika” i “nadolazećim fašizmom”.

Aleksandar Vučić je na ulice Beograda izveo plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije koje su uradile sledeće:

– formirali kordon sa svih strana zgrade RTS-a
– blokirali telima Abardarevu ulicu
– odbili da pokažu bilo kakvo službeno obeležje
– sprečili građane da se slobodno kreću
– sprečili medije da se kreću i izveštavaju sa lica mesta
– fizički napali u tukli okupljene građane

Sada već karakteristična Vučićeva pratnja, sastavljena od odreda ćelavih i nabildovanih batinaša sa kapuljačama, je formirajući dva kordona držala građane, nezadovoljne cenzurom na Javnom servisu, bez mogućnosti da se kreću.

Od samog početka mandata Aleksandra Vučića, kada su njegovi privatni batinaši davili i fizički sklanjali novinare i fotoreportere ispred Skupštine, do zastrašivanja građana po manjim mestima, organizovanja podrške seksulanim manijacima i nalogodavcima pokušaja ubistva novinara, prebijanja opozicije i organizatora protesta, do ubistva opozicionih lidera, Aleksandar Vučić je večeras na studente i slobodne građane izveo njegove plaćene kriminalce i batinaše.

Ovaj čin predstavlja potpunu zamenu demokratije, države i institucija, silom, kriminalom i privatnim Vučićevim falangama.

Pritisnut aferama i razotkrvenom korupcijom i kriminalom, u koji su umešani kako članovi Vlade tako i on lično, Vučić pribegava proizvodnji lažnih vesti, afera, incidenata i sukoba.

Upozoravamo građane Srbije i međunarodnu javnost, da ovi postupci Aleksandra Vučića jasno ukazuju na njegovu spremnost da izazove sukobe između građana i njegovih paramilitarnih privatnih falangi, od kojih će građani biti prinuđeni da se brane.

Aleksandar Vučić će lično biti odgovoran za sve što se dogodi u narednom periodu.