Режими Вучића и Ђукановића покушавају да, свађајући српски и црногорски народ, очувају личну власт

Председништво Савеза за Србију најоштрије осуђује говор мржње режима Александра Вучића и Мила Ђукановића који запаљивим изјавама покушавају да сакрију истину да је спорни закон о такозваним верским слободама усвојен уз њихов претходни договор и апсолутну сагласност.

Када су се након усвајања овог закона режими у Београду и Подгорици суочили са заједничким, мирним и достојанственим отпором огромне већине православних верника, и оних који се изјашњавају као Срби и оних који се изјашњавају као Црногорци, којима су се прикључили и припадници других вероисповести, по старом сценарију из деведесетих започели су оркестрирани медијски рат. Рат у коме покушавају да, свађајући српски и црногорски народ, очувају своју личну и неконтролисану власт.

Данашња изјава Ивице Дачића у којој прети да ће грађанима Србије пребројавати црвена крвна зрнца и преиспитивати држављанства, неодољиво подсећа на најмрачнија времена за која смо веровали да се никада неће вратити.

Председништво Савеза за Србију позива све актере на мир и суздржаност, а власт у Подгорици да антицивилизацијски закон о таквозваним верским слободама неодложно стави ван снаге и сва спорна питања реши у дијалогу са Српском православном црквом. Вучићев режим који је месецима ћутао и прећутно подржавао усвајање овог закона, позивамо да схвати да су нераскидиве историјске везе српског и црногорског народа важније и јаче од његове жеље и похлепе за влашћу.