[VIDEO] Miroslav Aleksić: Falsifikovanje stvarnosti gledamo već sedam godina

„Državna kompanija ’Telekom’ ad je za 200 miliona evra kupio ’Kopernikus’, a država je pre toga, u bescenje, prodala PKB sa 17 000 hektara plodne zemlje za 105 miliona evra. To je nešto što apsolutno nije normalno i nešto što će biti predmet ozbiljnog istraživanja kada Narodna stranka bude bila na vlasti“, rekao je prvi potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić.

Aleksić je dodao da je država i režim time, pre svega, krše zakon koji su sami doneli i po kome država mora da izađe iz vlasništva u medijima.
„Cilj svega toga je apsolutna kontrola medija Srbiji i potpuni medijski mrak“, rekao je Aleksić gostujući na N1.

Na pitanje o nasilju nad predsednikom i potpredsednikom GO Narodne stranke u Vranju Aleksić je istako da je izuzetno opasno što režim o tom slučaju pokušava da izvrši „inverziju istine i da od žrtava napravi nasilnike“.

„Stvar je jasna. Četvorica članova Srpske napredne stranke pretukla su članove Narodne stranke pred očima majke jednog od njih. Pravni tim Narodne stranke će svakako podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika, a ja očekujem da će policija u tom slučaju raditi svoj posao“, rekao je Aleksić i dodao da je režim odgovoran za „širenje mržnje i podsticanje tenzija“ što za posledicu ima ovakve slučajeve.

On je ukazao da su Vranje i Srbija bili u prilici da vide da, nakon zdravstvenih pregleda, jedan od nasilnika i član SNS-a izlazi iz doma zdravlja bez zavoja, a da par sati kasnije na društvene mreže i u medije šalje sliku sa „nekakvim zavojima i modricama“.

Aleksić koji je i poslanik u Skupštini Srbije poručio je da je slika nepostojanja demokratije, širenja mržnje i podizanja tenzija od strane režima danas i parlament u kome nema rasprave o zakonima koji direktno utiču na život svakog građanina Srbije.

„Umesto odgovora režima na argumentovanu kritiku, mi dobijamo salve uvreda, laži i izmišljotina. Režim je sa namerom devastirao parlament i od njega napravio rijaliti šou“, rekao je Aleksić.

Govoreći o odluci „Saveza za Srbiju“ da neće izaći na izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu Aleksić je istakao da ti izbori nisu raspisani u skladu sa zakonom i da bi izlazeći na te izbore „Savez za Srbiju“ učestvovao u kršenju zakona.

„Ne postoje zakonski uslovi da se takvi izbori raspišu, oni su veštački izazvani kao deo kampanje SNS-a. ‘Savez za Srbiju’ neće učestvovati u toj nezakonitoj igri Srpske napredne stranke i mislim da bi i sami građani trebalo da bojkotuju takve izbore. Sa druge strane izbori u Lučanima su redovni izbori, koji su raspisani u skladu sa zakonom“, rekao je Aleksić.

Aleksić je govoreći o izbornim uslovima pred izbore u Lučanima rekao da u Srbiji danas nije nikakva tajna da nema slobodnih izbora.
„ Na delu je izvođenje ucenjenih ljudi na biračka mesta, a ne slobodni izbori. U Lučanima se već nalaze odredi Pančevaca i Vrščana koji idu od vrata do vrata i saopštavaju da su, u ime Aleksandra Vučića, tu da pitaju šta je potrebno da bi glasali za SNS. Ako ne prođe milom, prelazi se na ucene i silu“, rekao je Aleksić i dodao da će “Savez za Srbiju” beležiti sve nepravilnosti i sa time upoznati sve relevantne evropske i svetske institucije.


Izvor: TV N1