Veselinović: Za 10 dana Zakon o obeštećenju žrtava režima Aleksandra Vućića

Savez za Srbiju će u narednih 10 dana predstaviti Zakon o nadoknadi štete žrtavama režima Aleksandra Vučića.

Biće to jedan od prvih zakona koji će biti usvojen nakon pada sadašnjeg autokrarskog režima, a kojim će se stvoriti pravni osnov da svi oni koji su ostali bez posla, nije im produžen ugovor o radu ili su premešteni na manje plaćeno radno mesto samo zato što nisu pristali da služe SNS-u – istakao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i trenutno predsedavajući Saveza za Srbiju na početku današnje terenske akcije kampanje bojkota u Novom Sadu.

Istakao je da je Zakonom predviđeno da naknada bude isplaćena od sredstava onih koji su odgovorni za takvo protivpravno postupanje jer ne bi bilo pravično da svi plaćamo štetu zbog toga što se neko odlučio da u Srbiji sprovodi stranačku prisilu nad nezaštićenim građanima.

– I ovih dana svedoci smo pritisaka na zaposlene da prikupe sigurne glasove i da izađu na izbore jer im u suprotnom neće biti produžen ugovor u radu, a takvih, zaposlenih na odeđeno vreme, u javnom sektoru je blizu 300 hiljada. Svako od njih mora da prikupi od 20 do 30 sigurnih glasova. Zakon će obezbediti da nadoknada žrtvama režima Aleksandra Vučića, bude isplaćena i Aleksandru Obradoviću, koji trenutno ne radi i Mariji Lukić iz Brusa, i ženama koje su dobile otkaz u školama i svim drugima koji nisu hteli pod šinjel ovog režima i koji su to javno saopštili – istakao je Veselinović