Veselinović: U subotu nakon protestne šetnje formiranje „Slobodne zone“

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović pozvao je građane, u ime potpisnika „Sporazuma sa narodom“, da se u što većem broju pridruže protestu u subotu u Beogradu, ali i najavio formiranje „Slobodne zone“ jer „vlast i dalje ignoriše zahteve naroda koji protestuje već skoro pet meseci“.

Kako je naveo, to je zaključak sa danas održanog sastanka opozicionih političkih stranaka i pokreta koji su potpisnici „Sporazuma sa narodom“.

„Pošto vlast i dalje odbija da razgovara o uslovima za slobodne i poštene izbore, kao i za slobodne medije, opozicija ostaje složna pri odluci da nastavi sa aktivnom podrškom velikim građanskim protestima. Zbog toga potpisnici Sporazuma sa narodom pozivaju građane na protest „1 od 5 miliona“ u subotu, 4. maja, u 18 sati kod Terazijske česme. Istog dana nakon protestne šetnje biće formirana Slobodna zona“, rekao je Veselinović.