Veselinović: Pančevo juče primer političkog logora

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je danas da će potpisnici „Sporazuma sa narodom“ ponuditi ovaj dokument građanima kako bi se povela zajednička borba za izgradnju slobodne Srbije.

„Opozicija se ovim dokumentom obavezala na sedam ključnih tačaka, a zadatak je građana da nas kontrolišu. Niko iz opozicije se više ne sme šaliti sa narodom, jer nam ni jednu grešku više neće oprostiti i nadam se da su svi dovoljno svesni toga”, istakao je Janko Veselinović gostujući na TV “Naša”.

Govoreći o prvim reakcijama na „Sporazum sa narodom“, ističe da je “podrška Sporazumu impresivna”, kako od javnih ličnosti tako i od građana, ali uz konstataciju da greške opoziciji neće praštati.

Osvrnuvši se na napad SNS-a na Marka Vidojkovića povodom nekih njegovih ocena u vezi sa Pravnim fakultetom u Beogradu, Veselinović je istakao da Vidojković nije imao nameru da ponižava ustanovu, “već pojedince koji su sa tog fakulteta izašli i radili sve suprotno onome što su tamo učili, gazeći Ustav i zakone, poput Aleksandra Vučića.”

Komentarišući jučerašnji miting SNS-a u Pančevu, Veselinović je ocenio da je u pitanju nova faza vladavine Aleksandra Vučića “u kojoj se ucenjeni narod drži u ogradi kao u toru ili logoru”. Istakao je da o tome moraju biti obaveštene sve evropske institucije “jer je nedopustivo da se nad ljudima vrši ovakva represija”.