Veselinović i Čonka pozvali nacionalne manjine u bojkot

“Pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji su još više pogođeni izbornim manipulacijama. Pored redovnih izbora režim manipuliše izborima za nacionalne savete.

Zbog toga pripadnici nacionalnih manjina imaju dodatan razlog za bojkot ovih lažnih izbora“.- istakao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju prilikom posete Subotici u kampanji bojkota.

Dodao je da su posebno izbornim pritiscima izloženi pripadnici mađarske nacionalne manjine jer pored režima Aleksandra Vučića na njih pritisak vrši i drugi autokrata Viktor Orban. Pozvao je pripadnike mađarske ali i drugih nacionalnih manjina da se odupru pritiscima i da 21. juna ne izlaze na lažne izbore.

Poziv pripadnicima madjarske nacionalne manjine da 21. juna ostanu kod kuće i da bojkotuju nedemokratske izbore, uputio je u Subotici i Čonka Aron, predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) i dodao da su mediji na mađarskom jeziku u potpunosti pod kontrolom SVM-a, koalicionog partnera SNS-a, i da nikakva istina ne može da se probije u te medije.
Janko Veselinovic i Čonka Aron posetili su danas sa saradnicima u kampanji bojkota Adu, Bačku Topolu i Suboticu.