Ванредно стање у Лучанима

Како је медијима пренео Бошко Обрадовић, он је тражио ванредно заседање Председништва Савеза због тога што је полиција почела да хапси и приводи опозиционе активисте.

“Полиција хапси све опозиционаре који се на било који начин супротстављају изборној крађи на 43 бирачка места. У овом тренутку у полицијској станици у Гучи приведен је Борко Пушкић, председник ИО Двери јер је спречио да се у Котражи користе паралелни спискови.” рекао је Обрадовић.

Он је додао да је и на другим местима где су билo опозициони активисти било посматрачи Црте и Офида пријављивали нерегуларности полиција легитимисала и вршила пресију над управо тим људима уместо да приводи СНС батинаше који возе аутомобиле без таблица, пресрећу људе и крше регуларност избора.

“Ово је драматичан проблем који се први пут појављује на изборима у Србији. Полиција је стављена у службу једне странке, у службу притисака на опозицију и у службу заштите батинаша. Председништво Савеза ће на ванредној седници одлучити о даљим корацима.”- рекао је Обрадовић.