Уништавање градских предузећа и њихова предаја приватницима се наставља

Упозоравамо јавност на јавно изражену намеру заменика градоначелника Београда Горан Весића да велики број градских пијаца преда приватницима, јер су наводно нерентабилне!

Пре само 18 месеци, у марту 2018. године, председник Србије Александар Вучић се хвалио великом успешношћу ЈКП Градских пијаца и профитом који праве. Од око 200 милиона динара добити у 2018. години, Градске пијаце – које су увек биле једно од најуспешнијих предузећа – за само годину дана стигне су до минуса!

Довођењем Бојана Бајагића, власника дипломе приватног факултета и члана ИО СНС-а на место директора, почиње вртоглави суноврат овог јавног предузећа.

Али такав суноврат одговара градском руководству чија је намера да уништи сва градска предузећа, како би се позвали на баш оно што Весић говори – да су неуспешна и да се морају зато дати приватницима кроз директну продају или јавно приватно партнерство.

Таква судбина је задесила или тек чека ПКБ, ГСБ, Градску чистоћу, Водовод, а сада је ред на Градске пијаце. Рецепт ће свуда бити исти, као и последице које ћемо отклањати годинама по одласку ове штеточинске власти.

Став Савеза за Србију у Београду је јасан – јавна комунална предузећа не треба приватизовати, већ поставити у њима професионални менаџмент који би нашим суграђанима обезбеђивао најквалитетнију јавну услугу по најнижој могућој цени.