Uništavanje gradskih preduzeća i njihova predaja privatnicima se nastavlja

Upozoravamo javnost na javno izraženu nameru zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesića da veliki broj gradskih pijaca preda privatnicima, jer su navodno nerentabilne!

Pre samo 18 meseci, u martu 2018. godine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se hvalio velikom uspešnošću JKP Gradskih pijaca i profitom koji prave. Od oko 200 miliona dinara dobiti u 2018. godini, Gradske pijace – koje su uvek bile jedno od najuspešnijih preduzeća – za samo godinu dana stigne su do minusa!

Dovođenjem Bojana Bajagića, vlasnika diplome privatnog fakulteta i člana IO SNS-a na mesto direktora, počinje vrtoglavi sunovrat ovog javnog preduzeća.

Ali takav sunovrat odgovara gradskom rukovodstvu čija je namera da uništi sva gradska preduzeća, kako bi se pozvali na baš ono što Vesić govori – da su neuspešna i da se moraju zato dati privatnicima kroz direktnu prodaju ili javno privatno partnerstvo.

Takva sudbina je zadesila ili tek čeka PKB, GSB, Gradsku čistoću, Vodovod, a sada je red na Gradske pijace. Recept će svuda biti isti, kao i posledice koje ćemo otklanjati godinama po odlasku ove štetočinske vlasti.

Stav Saveza za Srbiju u Beogradu je jasan – javna komunalna preduzeća ne treba privatizovati, već postaviti u njima profesionalni menadžment koji bi našim sugrađanima obezbeđivao najkvalitetniju javnu uslugu po najnižoj mogućoj ceni.