Формиран Савез за Србију у Пожаревцу

Јуче је званично формиран Савез за Србију – Пожаревац, чији су оснивачи Демократска странка, Српски покрет „Двери“, Народна странка и групација окупљена око Драгана Ђиласа .

Пожаревац је један од првих градова у Србији у којима је организована трибина Савеза за Србију и тада се показало да постоји капацитет и енергија на нивоу града да се удруживање настави и на ниову локалне самоуправе. Тако да је данашњи дан „последица“ тих амбиција свих чланова локалних организација да у перспективи заједнички делујемо на нивоу локалне политике.

Један од разлога због чега је формиран Савез за Србију – Пожаревац, јесте борба да се промени живот грађана на боље, те се оснивачи надају да ће грађани препознати снагу и вољу и указати им поверење.

С обзиром на то да из Браничевског округа сваке године оде много младих у иностранство, један од циљева локалног Савеза јесте да се младима пруже бољи услови како би остали у Пожаревцу.

У складу са израженом вољом да заједно делују, свесни своје одговорности и потребе да се окупе око друштвених интереса и приоритета грађана на нивоу локалне заједнице, странке, покрети и удружења грађана у оквиру Савеза за Србију у Пожаревцу споразумеле су се да њихова заједничка сарадња буде утемељена на заједничкој платформи политичке борбе за демократску, слободну, социјално одговорну, економски и културно развијену локалну заједницу.