У Ивањици почело потписивање Споразума са народом

Савез за Србију (СЗС) у Ивањици представио је данас Споразум са народом и најавио да ће грађани моћи да га потпишу и на протесту “Један од пет милиона” у петак, 1. марта, рекли су данас организатори протеста и представници СЗС.

На заједничкој конференцији за новинаре представници организатора протеста и представници СЗС рекли су да је Споразум са народом “план заједничке борбе против власти”.
Први потписници тог Споразума у Ивањици су чланови Организационог одбора ивањичког протеста “Један од пет милиона” Петар Вранић и Владимир Јекић, који су позвали грађане на трећи протест у том граду.

“Будућа власт би се овим Споразумом обавезала да ће бити на власти само због народа и искључиво за народ”, рекао је Вранић.

Одборник Демократске странке (ДС) у Скупштини Ивањице Милорад Драмићанин најавио је да ће испунити пету тачку из Споразума са народом и напустити рад локалне Скупштине.

“У Скупштини Ивањице су сада само два опозициона одборника, ја и бивши одборник Нове Србије. Остали опозициони одборници су врло брзо и под веома чудним околностима пришли владајућој групацији Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије”, рекао је Драмићанин.

Он је истакао да је незадовољан радом локалне скупштине и да су међу највећим проблемима у Ивањици незапосленост, уништена пољопривреда, одлазак младих људи из општине и неизграђени путеви.

“Од 90-их Ивањица није имала лошију власт и показало се да су предизборна обећања СНС била само списак лепих жеља. Протести у Ивањици и другим градовима су побуна људи који желе да се мирним путем промени систем, да најбољи људи буду на власти и да се у Србији створе услови за нормалан живот”, рекао је Драмићанин.

На конференцији су говорили и члан Председништва Српског покрета Двери Милован Јаковљевић и председник Општинског одбора ДС Бранко Ћурчић, који су истакли да је “важно подржати младе људе који су организовали протест у Ивањици” и да су они “једино светло на крају тунела”.

Протести у Ивањици се одржавају од 15. фебруара.