Тражимо покретање кривичног поступка против Миће Јовановића и забрану продаје и одузимање имовине

Савез за Србију тражи од Јавног тужилаштва и полиције да хитно предузму мере са циљем спречавања Миће Јовановића да отуђи имовину Универзитета Мегатренд, за коју постоји основана сумња да је стечена на преварни и незаконит начин.

Тражимо од Републичког јавног тужилаштва да, у складу са законом, утврди постојање елемената за покретање кривичног поступка за превару и утају пореза и испита постојање кривичног дела организованог криминала против Миће Јовановића и одговорних и других повезаних лица. Такође тражимо од Тужилаштва да у складу са Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, захтева од полиције проверу имовину “Мегатренд универзитета” и повезаних правних субјеката, као и личне имовине Миће Јовановића и повезаних лица и достављање извештаја о њој и да се предлог за одузимање имовине преда суду заједно са оптужним предлогом. Предлог треба да прати захтев за привременом мером забране отуђења имовине “Мегатренд универзитета” и других повезаних правних лица, и Миће Јовановића и свих повезаних лица.

Савез за Србију је до сада изнео низ чињеница и података у вези са пословањем Мегатренд универзитета кроз приказивање података о лажној дипломи и докторату министра полиције Небојше Стефановића. Изнели смо и податке о привредном друштву Megatrend International Expert Consortium Limited из Лондона која је служила као основ за превару у Србији, а које нема акредитацију за високошколско образовање. Дали смо довољно података око незаконитог начина нострификовања неважећих диплома привредног друштва Мегатренд Интернатионал Еxперт Цонсортиум Лимитед из Лондона. Све то прати несразмер у имовини Мегатренд универзитета и Миће Јовановића у односу на промет преко рачуна, како у земљи тако и у иностранству, што указује и на утају пореза.

Наставићемо упоредо да тражимо утврђивање лажне дипломе и доктората министра Небојше Стефановића, али ћемо у потпуности пратити радње у вези са процесом против Миће Јовановића и других одговорних лица и заштиту имовине која је, по свему судећи имовина грађана Србије, јер је незаконито стечена, а сада је чувају политичког мецене високо позиционираних кадрова владајућег режима који су “диплому” и друга звања стекли у овој установи.