SZS na pomenu Oliveru Ivanoviću; u subotu komemorativna šetnja

Delegacija Saveza za Srbiju prisustvovala je danas pomenu Oliveru Ivanoviću, ubijenom lideru Građanske inicijative SDP, na dvogodišnjicu njegovog ubistva u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Oliver Ivanović mučki je ubijen 16. januara 2018. godine, sa više hitaca u leđa dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Njegovom ubistvu prethodila je besomučna kampanja kojom je u režimskim medijima satanizovan i označen kao izdajnik. Vrhunac hajke desio se tačno tri meseca pre no što je ubijen, kada je u udarnim terminima na TV Pink i TV Most emitovan spot o njemu sa snajperskim nišanom i razlivenom krvlju. Time je Oliveru i zvanično stavljena meta na leđa.

Ni dan danas nisu otkriveni izvršioci i nalogodavci njegovog ubistva.

Savez za Srbiju poziva građane u komemorativnu šetnju za Olivera, koja će se, u organizaciji “1 od 5 miliona”, održati u subotu, 18 januara, sa početkom u 18 sati kod Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Šetaćemo u tišini, zato pištaljke ostavimo kod kuće, a ponesimo sveće.