SzS: Sprečićemo raskopavanje Trga Nikole Pašića ukoliko ne budu garantovali da neće uklanjati fontanu i spomenik

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић рекао је да ако не добију гаранције да фонтана и споменик Николи Пашићу неће бити уклоњени, неће дозволити раскопавање Трга Николе Пашића. Председник Општине Стари град Марко Бастаћ обећао је матурантима да ће се ту и следеће године купати.

Јовановић је на конференцији за новинаре на Тргу Николе Пашића казао да је тренутна власт намеравала да ове године почне реконструкцију тог трга, али да је за те радове одвојено “само 350.000 динара, што је смешно”.

“Због тога апсолутно ове године не смеју затворити трг, а ми их упозоравамо да то не ураде ни наредне, док не добијемо гаранције да се фонтана неће дирати”, рекао је Јовановић.

Додао је да тренутна власт планира да потроши 75 милиона динара за мале фонтане, а да “уклони најлепшу фонтану из центра града стару 60 година”.

Председник Градске општине Стари град Марко Бастаћ казао је да “још нико није објаснио где је отишло осам милиона евра нашег новца”. Он је додао да су блокаде радова на Тргу Републике резултирале тиме да је скраћен рок за два месеца.

Бастаћ је обећао будућим матурантима да ће на крају предстојеће школске године моћи, традиционално, да се купају у фонтани на тргу.

Извор: Бета