SzS: Sprečićemo raskopavanje Trga Nikole Pašića ukoliko ne budu garantovali da neće uklanjati fontanu i spomenik

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović rekao je da ako ne dobiju garancije da fontana i spomenik Nikoli Pašiću neće biti uklonjeni, neće dozvoliti raskopavanje Trga Nikole Pašića. Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać obećao je maturantima da će se tu i sledeće godine kupati.

Jovanović je na konferenciji za novinare na Trgu Nikole Pašića kazao da je trenutna vlast nameravala da ove godine počne rekonstrukciju tog trga, ali da je za te radove odvojeno “samo 350.000 dinara, što je smešno”.

“Zbog toga apsolutno ove godine ne smeju zatvoriti trg, a mi ih upozoravamo da to ne urade ni naredne, dok ne dobijemo garancije da se fontana neće dirati”, rekao je Jovanović.

Dodao je da trenutna vlast planira da potroši 75 miliona dinara za male fontane, a da “ukloni najlepšu fontanu iz centra grada staru 60 godina”.

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać kazao je da “još niko nije objasnio gde je otišlo osam miliona evra našeg novca”. On je dodao da su blokade radova na Trgu Republike rezultirale time da je skraćen rok za dva meseca.

Bastać je obećao budućim maturantima da će na kraju predstojeće školske godine moći, tradicionalno, da se kupaju u fontani na trgu.

 

Izvor: Beta