Шумарац: Не желимо да дајемо легитимитет лажним и намештеним изборима

Потпредседник ДС проф. др Драгослав Шумарац данас је посетио Вршац и разговарао са грађанима о предстојећим изборима. Велики број грађана са којима је разговарао др Шумарац рекло је да неће учествовати на изборима који би требало да се одрже на пролеће следеће године, јер не виде смисао учествовања на изборима који нису слободни и поштени и на којима се унапред зна победник.

“Грађанке и грађани Вршца не желе да дају легитимитет лажним и унапред намештеним изборима и зато смо данас прогласили бојкот. Чујем да су лекари у вршачкој болници већ у бојкоту, јер су бојкотовали конкурс за директора болнице. Наиме, нико од преко 90 лекара запослених у Општој болници у Вршцу није се јавио на конкурс. То вам говори о великој кризи у којој се налази наше друштво, о потпуно урушеним институцијама, о људима које овај режим свакодневно понижава. Зато смо данас овде, да ослободимо људе од страха и да их поведемо у освајање слободе”, рекао је др Шумарац.

Шумарац је посетио и пољопривредно домаћинство Дарка Грбића из Влајковца који му је рекао да су пољопривредници незадовољни аграрном политиком, да су субвенције смањене са 12.000 динара на 4.000 динара, да је цена нафте веома висока и да је свеукупан положај пољопривредника данас много лошији него у протеклом периоду.

Грбић је истакао да вршачка општина иако је добила новац од Републике да очисти канале за одводњавање, иако пољопривредници редовно плаћају накнаду за одводњавање, ти канали нису у функцији. „У два наврата сам имао штету од поплава, 2014. и 2017, чак се једна жена у суседном селу Уљми и удавила у поплавама 2017. Све је то могло бити избегнуто, да локална самоуправа ради свој посао за који је ми сви плаћамо“, рекао је Грбић.