Šumarac: Ne želimo da dajemo legitimitet lažnim i nameštenim izborima

Potpredsednik DS prof. dr Dragoslav Šumarac danas je posetio Vršac i razgovarao sa građanima o predstojećim izborima. Veliki broj građana sa kojima je razgovarao dr Šumarac reklo je da neće učestvovati na izborima koji bi trebalo da se održe na proleće sledeće godine, jer ne vide smisao učestvovanja na izborima koji nisu slobodni i pošteni i na kojima se unapred zna pobednik.

“Građanke i građani Vršca ne žele da daju legitimitet lažnim i unapred nameštenim izborima i zato smo danas proglasili bojkot. Čujem da su lekari u vršačkoj bolnici već u bojkotu, jer su bojkotovali konkurs za direktora bolnice. Naime, niko od preko 90 lekara zaposlenih u Opštoj bolnici u Vršcu nije se javio na konkurs. To vam govori o velikoj krizi u kojoj se nalazi naše društvo, o potpuno urušenim institucijama, o ljudima koje ovaj režim svakodnevno ponižava. Zato smo danas ovde, da oslobodimo ljude od straha i da ih povedemo u osvajanje slobode”, rekao je dr Šumarac.

Šumarac je posetio i poljoprivredno domaćinstvo Darka Grbića iz Vlajkovca koji mu je rekao da su poljoprivrednici nezadovoljni agrarnom politikom, da su subvencije smanjene sa 12.000 dinara na 4.000 dinara, da je cena nafte veoma visoka i da je sveukupan položaj poljoprivrednika danas mnogo lošiji nego u proteklom periodu.

Grbić je istakao da vršačka opština iako je dobila novac od Republike da očisti kanale za odvodnjavanje, iako poljoprivrednici redovno plaćaju naknadu za odvodnjavanje, ti kanali nisu u funkciji. „U dva navrata sam imao štetu od poplava, 2014. i 2017, čak se jedna žena u susednom selu Uljmi i udavila u poplavama 2017. Sve je to moglo biti izbegnuto, da lokalna samouprava radi svoj posao za koji je mi svi plaćamo“, rekao je Grbić.