Srpska opozicija: U toku neviđeni pritisak režima Aleksandra Vučića na građane

Zbog veoma niske izlaznosti na lažnim izborima u većim gradovima u Srbiji Srpska napredna stranka pokrenula je neviđene pritiske na građane. Pritisci prevazilaze sve dosadašnje, a praćeni su pretnjama, ucenama, pa čak i fizičkom prisilom.

Osim telefonskog uznemiravanja stranački aktivisti dolaze na vrata, nude obezbeđen prevoz, koji čeka ispred stana ili kuće i ucenjuju građane koje imaju na spisku. Kako vreme odmiče brutalnost je sve veća. Te metode primenjuju se prema svim kategorijama stanovništva, posebno na zaposlene u javnom sektoru i građane koje su oni morali da stave na spisak “sigurnih glasova”. Delu njih danas se dele “paketi” ili daje novac.

Posebnom pritisku su izložene socijalno ugrožene porodice i cela naselja sa romskom manjinom okupirana su džipovima i kombijima u kojima su stranački aktivisti sa spiskovima. Stranačka parapolicija angažovana je i na izvlačenju bolesnih, starih i nepokretnih na biračka mesta, sve sa pretnjom o obustavi socijalnih i drugih davanja. Posebno zabrinjava činjenica da se, pri tome, ne vodi računa o ugrozenosti tih kategorija kovid virusom.

Srpska opozicija ocenjuje da su i ovi lažni izbori pretvoreni u brutalni odnos prema građanima Srbije, koji prevazilazi sve dosadašnje pritiske.Posebno jer su pretnje odmazdom postale pravilo.

Pozivamo domaće i strane posmatrače da odmah napuste biračka mesta i da ne daju bilo kakav legitimitet apsolutističkim i diktatorskim metodama režima Aleksandra Vučića.