Слога: Кривична пријава против НН лица због угрожавања сигурности Жељка Веселиновића

Удружени синдикати Србије „Слога“ поднели су Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против непознатих лица због угрожавања сигурности њиховог председника Жељка Веселиновића.

Наводећи да се Веселиновићу и његовој породици са двоје малолетне деце последњих дана отвореним претњама путем друштвених мрежа и телефона угрожава спокојство и интегритет, „Слога“ је позвала власт да не присваја правду и Устав за себе и спроводи двоструке аршине када је у питању откривање лица која отворено преко друштвених мрежа и телефона прете властима, а игнорише пријаве обичних грађана и представника радника.

„Сматрамо да су претње опасна нуспојава константне прљаве хајке власти и њихових највиших представника у јавности, укључујући функционере СНС, њихове коалиционе партнере, али и самог председника Србије и председника СНС Александра Вучића чија изговорена јавна реч има посебну тежину, због све чешћег иступања у јавности непримереним речником за једног државника“, наведено је у саопштењу.

Из синдиката подсећају да су и раније подносили пријаве на које се није реаговало, нити је добијен одговор да ли се уопште по томе поступало.

„Подсећамо да је хајка на председника ‘Слоге’ Жељка Веселиновића и целокупног синдиката почео много раније, због нарочито изражених критичких ставова синдиката који су потпуно супротни хвалоспевима власти и њених сателита, продржавних синдиката у виду мера штедње које осиромашују раднике и грађанство. Хајка се посебно интензивирала након једног критичког твита о премијерки Србије (Ани) Брнабић која је заговарала ријалити формат на националним тв фреквенцијама“, пише у саопштењу.

Удружени синдикати су навели да је власт уместо забране ријалитија и уместо повећања плата и пензија народу изабрала „спиновање и пропаганду да Веселиновића прогласи за неког ко је јавно позивао на силовање, што уопште није тачно, јер се ради о спину и замени теза која је доказива, а само зато што су он и синдикат ‘Слога’ једни од оснивача Савеза за Србију чије се снаге и нарастајуће масовности власт једино боји“.

Извори:

• Текст: Данас