Šest meseci od početka protesta obeležiće protesti širom Srbije

U subotu 8. juna je tačno 6 meseci od prvog protesta održanog u Beogradu nakon prebijanja Borka Stefanovića. Savez za Srbiju podržava ideju da se taj dan obeleži organizovanjem protesta širom Srbije i pozivamo sve naše članove i simpatizere da se uključe i doprinesu organizaciji protesta.

Taj dan, tačno u 18 časova pored Beograda počeće protesti i u drugim gradovima širom Srbije sa istim zahtevima i istom porukom o daljim koracima i nastavku protesta.

Pre šest meseci niko nije verovao da ćemo svi biti ovoliko istrajni u nameri da se suprotstavimo nasilju i zajedno izborimo za slobodu. Pre šest meseci niko nije mogao da pretpostavi da će u jednom trenutku u Srbiji protestovati preko 100 opština i gradova i da će svi oni doći na veliki protest 13. aprila u Beogradu. U tih šest meseci potpisali smo Sporazum sa narodom, doneli odluku o bojkotu parlamenta i jedinstven stav o tome da ne učestvujemo na izborima pod ovim uslovima.

Zato se 8. juna okuplja pobunjeni narod da širom Srbije obeleži šest meseci zajedničke borbe sa porukom da nećemo odustati od zahteva za slobodom medija i poštenim izborima.