Savez za Srbiju zahteva da se odmah prestane sa napadima na Veselinovića i traži da se preduzmu hitne mere na saniranju požara na deponiji u Vinči

Savez za Srbiju (SzS) najoštrije osuđuje najnoviji napad režima i njegovih kadrova iz JKP „Gradska Čistoća“ Beograd, na predsednika sindikata Sloga i odbornika Grada Beograda Željka Veselinovića, koji je na društvenoj mreži Tviter izneo činjenicu da centralna gradska deponija u Vinči gori.

Veselinović je izneo da je vazduh u Beogradu ponovo zagađen, što je i bio, o čemu su izveštavali i mediji, i to u trenutku kada je smanjen saobraćaj zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije.

Umesto da preduzmu sve potrebne mere kako bi se požari na deponiji lokalizovali, nesposobna vlast i njihovi poslušnici u JKP „Gradska Čistoća“, predvođeni direktorom Markom Popadićem, koriste okolnosti vanrednog stanja u obračunu sa političkim neistomišljenicima, tvrdeći da „požari na deponiji nastaju prirodnim procesima sleganja zemljišta, koji su pod konstantnim nadzorom i kontrolom, a da se Veselinović bavi širenjem straha i panike iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža”.

Savez za Srbiju zahteva da se odmah prestane sa fabrikovanim napadima na Veselinovića i sindikat koji je jedan od osnivača Saveza i traži da se preduzmu hitne mere na saniranju požara na deponiji i smanjenju zagađenja na način koji smo već izneli u javnost, da se izvrši hermetičko zatvaranje deponije, izgradi novo po najvišim evropskim standardima, kao i da se spaljivanje otpada vrši jedino u slučajevima kada ga nije moguće reciklirati, tek kada su zdravstveni rizici potpuno otklonjeni.