Savez za Dragačevo: Čajetina recept za Lučane

Opština Čajetina može biti jedan od dobrih uzora kako savez za Srbiju, Savez sa Dragačevo želi da neke stvari unapredi u interesu građana”, kazao je Milan Radičević nosilac liste ovog pokreta na predstojećim lokalnim izborima, koji će biti održani 16. decembra u opštini Lučani.

 

„Obezbedićemo transparentne konkurse na kojima će jednaku šansu imati svi obrazovani i kvalitetni ljudi. Subvencionisaćemo kamate za stambene kredite za mlade bračne parove, obezbedićemo najmanje dva miliona dinara za stipendije najboljih učenika i studenata i podići budžet za poljoprivrednike na najviši mogući nivo od 35 miliona dinara“, kazao je na današnjoj konferenciji za medije nosilac liste Milan Radičević.

 

Medijima se obratila i Mirjana Stevanović, kandidat za odbornika koja je ukazala na alarmantne podatake u prethodnoj godini kada se rodilo 100 beba manje u odnosu na broj umrlih.

„Opština iz budžeta treba da izdvaja za svako prvo dete, od postojećih 30 hiljada dinara da odvoji 50 hiljada dinara, za svako drugo po 70 hiljada dinara i svako treće ili naredno dete po 90 hiljada dinara. Naš program je i pomoć mladim bračnim parovima koji žele da se ostvare kao roditelji, tako što će za svaku vantelesnu oplodnju opredeliti 300 hiljada dinara. Formiraćemo Fond podrške porodici, koji će se finansirati delom iz budžeta i delom iz donacija, a jedan od prioriteta će biti pomoć teško bolesnoj deci“, rekla je profesor Mirjana Stevaović.

 

Inače, konferenciji za medije prisustvovali su i šef izbornog štaba Rade Dragović i kandidat za odbornika Vukašin Vujović.

 


Izvor: Glas zapadne Srbije