Савез за Драгачево: Бесплатни уџбеници за децу су инвестиција у будућност Драгачева

Мирјана Стевановић, кандидаткиња за одборницу Скупштине општине Лучани

Мирјана Стевановић, друга на листи Савез за Србију – Савез за Драгачево – Милан Радичевић, истакла је да она као професор сматра да је образовање веома важно и да ће се зато борити да све породице у Драгачеву имају боље услове за школовање своје деце, а да сви добри ученици и студенти имају подршку општине.

“Сматрам да образовање деце не сме да трпи због лошег материјалног стања њихових родитеља, а сви знамо колико је данас школовање скупо – треба купити књиге, прибор, платити пут до школе, понекад обезбедити додатне часове…Све то пада на терет родитеља. Зато ћемо ми обезбедити да сва деца из породица чија су примања мања од две просечне плате у Србији добију бесплатне уџбенике. То је најмање што општина може да уради.” – рекла је представница листе која на изборе излази под бројем 4. Она је истакла да је поред овога, потребно увести и 15 додатних стипендија за најбоље ученике и студенте из Драгачева.

“По мом мишљењу, ове мере нису трошак за општину већ инвестиција у будућност Драгачева” – сматра Стевановић.