Savez za Dragačevo: Besplatni udžbenici za decu su investicija u budućnost Dragačeva

Mirjana Stevanović, kandidatkinja za odbornicu Skupštine opštine Lučani

Mirjana Stevanović, druga na listi Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo – Milan Radičević, istakla je da ona kao profesor smatra da je obrazovanje veoma važno i da će se zato boriti da sve porodice u Dragačevu imaju bolje uslove za školovanje svoje dece, a da svi dobri učenici i studenti imaju podršku opštine.

“Smatram da obrazovanje dece ne sme da trpi zbog lošeg materijalnog stanja njihovih roditelja, a svi znamo koliko je danas školovanje skupo – treba kupiti knjige, pribor, platiti put do škole, ponekad obezbediti dodatne časove…Sve to pada na teret roditelja. Zato ćemo mi obezbediti da sva deca iz porodica čija su primanja manja od dve prosečne plate u Srbiji dobiju besplatne udžbenike. To je najmanje što opština može da uradi.” – rekla je predstavnica liste koja na izbore izlazi pod brojem 4. Ona je istakla da je pored ovoga, potrebno uvesti i 15 dodatnih stipendija za najbolje učenike i studente iz Dragačeva.

“Po mom mišljenju, ove mere nisu trošak za opštinu već investicija u budućnost Dragačeva” – smatra Stevanović.