[VIDEO] Sanda Rašković Ivić: Umesto debate, suđenje opoziciji

Potpredsednica Narodne stranke i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić gostovala je u emisiji “Upitnik” na RTS-u prvi put nakon 2016. godine.

 

Sanda Rašković Ivić rekla je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “poseže za izborima kada ne zna šta da radi i kako dalje”, i podsetila da su vanredni parlamentarni izbori održani 2014. godine i 2016. godine.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da će Savez za Srbiju bojkotovati izbore, ako budu raspisani za 31. mart ili 14. april, jer nema medijskih sloboda i Srbija je zarobljena država, što ne tvrdi samo srpska opozicija, nego i Evropska unija.

Sanda Rašković Ivić je dodala da je Srbija partijska država u kojoj se mladi ne mogu zaposliti ako nemaju knjižicu SNS-a ili neke od vladajućih stranaka.

“O tome bi trebalo voditi debate, kao i o Kosovu, protivustavnom ‘razgraničenju’, partijskom zapošljavanju, ceni goriva, nelegalnoj gradnji, o tome zašto se ne ruši objekat na vrhu Kopaonika, verovatno zato što su ga izgradili ortaci, odnosno politički saradnici predsednika Republike, poput Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića… Ova emisija se, međutim, pretvorila u suđenje opoziciji”, istakla je Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je, povodom sve masovnijih protesta koji se šire po gradovima Srbije, rekla da će se opozicioni lideri uskoro obratiti građanima.

„Protest je građanski, ali ima politički profil koji treba pojačati. Svakako da je potrebno da prava opozicija bude na čelu protesta“, poručila je Rašković Ivić.

 


Izvori:

  • Video: RTS