Režim Aleksandra Vučića odgovoran za prikrivanje broja umrlih od korona virusa

Savez za Srbiju ukazuje na veliku opasnost po zdravlje nacije zbog razbuktavanja korona virusa i prikrivanje broja zaraženih usled odluke o održavanju izbora. Sada je jasno vidljivo da je prikrivan broj zaraženih i umrlih.

 

Održavanje lažnih izbora i prisilno izvođenje građana na izbore, uz ucene i pretnje, stvorilo je dodtni rizik sa nesagledivim posledicama za sve građana Srbije. Na to smo u dobroj nameri ukazivali i tražili da se izbori i iz ovog razloga odlože.

Najnoviji podaci BIRN-a, po kojima je broj umrlih i zaraženih od korone višestruko veći od zvaničnih podataka, dokazuje ono što se već sumnjalo proteklih dana.

 

Podatak da je od korona virusa od 19.03. do 01. juna umrlo 630 ljudi, što je za 388 više od zvanično saopštenih podataka dokazuje razmere zataskavanja istine. Kako su ovi podaci svesni zataškani nužna je hitna reakcija državnog tužilaštva i istraga protiv svih odgovornih. Za ova nedela moraju da odgovaraju svi u lancu. Od državnog vrha do članova tzv. Stručnog tima i odgovornoh u zdravstvenim ustanovama.

 

Posledice po zdravlje, ekonomiju i položaj Srbije i njenih građana u svetu mogu biti nesagledivih razmera i odgovornost mora da se hitno utvrdi.