„Први партизан“ незаконито исплаћује накнаде радницима за учешће на митингу Александра Вучића

Савез за Србију (СзС) тражи смену и захтева кривичну одговорност менаџмента фабрике “Први партизан” из Ужица због незаконите одлуке да се радницима који су ишли на завршни митинг председника Србије Александра Вучића исплати зарада у висини просечне зараде у протеклих 12 месеци.

СзС оцењује да је руководство ове фабрике озбиљно злоупотребило свој положај, незаконито тумачило Закон о раду, на основу чега је донета одлука да се радницима који су учествовали у страначком скупу исплати неоснована зарада. Ово је конкретан доказ злоупотребе у политичке сврхе који јасно и недвосмислено доказује да су запослени у државним фирмама и администрацији организовано довођени на страначке митинге владајуће већине на шта СзС све време упозорава.

Како је кампања “Будућност Србије” суштински била политичка промоција једног човека и владајуће већине, захтевамо и одговорност министра одбране Александра Вулина јер је „Први партизан“ у надлежности овог министарства, као и министра рада Зорана Ђорђевића јер допушта злоупотребу и манипулације са Законом о раду.

Одлука Извршног одбора фабрике “Први партизан” из Ужица: