Prihvaćena inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju zajedničkog opozicionog fronta

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta srpske opozicije od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.

 

Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog.

 

Istovremeno, izražena je zabrinutost zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora.

 

Kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.

 

Ta Vlada bi trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana.

 

Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni.

 

To je potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima, što današnje ponovljene izbore čini dodatno besmislenim, na šta smo ukazivali i pre ovih lažnih izbora.