Predsednik opštine Vučitrn preti otkazom zbog govora na skupu “1 od 5 miliona” u Kosovskoj Mitrovici

Savez za Srbiju najoštrije osuđuje odmazdu vladajućeg režima nad Aleksandrom Stojanovićem, poverenikom Narodne stranke za Kosovo i Metohiju, koja se vrši samo zato što je on učestvovao i govorio na skupu „1 od 5 miliona“ u Kosovskoj Mitrovici.

 

Stojanoviću je jutros predsednik opštine Vučitrn Aca Mišić naredio da mu „raportira“ zašto je na skupu pomenuo Aleksandra Vučića i direktno mu je najavio otkaz.

Sramotno je što se vladajući režim okomio na Srbe koji misle svojom glavom i slobodno izražavaju svoje stavove, dok u isto vreme gaji prijateljske odnose sa Hašimom Tačijem i učestvuje u vladi Ramuša Haradinaja.

Pitamo Aleksandra Vučića da li je moguće da mu je, u vremenu kada Srbi na Kosovu žive u nemogućim uslovima, prioritet dodatno gušenje njihovih sloboda i prava, kao i izgradnja kulta svoje ličnosti.

Posao predsednika i njegovih izvršilaca nije da progone Srbe, već da ih štite.

Upozoravamo režim da prekine hajku na Aleksandra Stojanovića i na sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji slobodno misle i žele da se slobodno izražavaju o svojoj sudbini.

Savez za Srbiju će krivično goniti Acu Mišića zbog nezakonitog postupanja i ugrožavanja egzistencije Aleksandra Stojanovića.

 

 

Govor Aleksandra Stojanovića na skupu “1 od 5 miliona”, zbog kojeg mu se preti otkazom, poslušajte u video prilogu: