Potpisnici Sporazuma sa narodom jedinstveni: 13. aprila u 15 sati veliki narodni protest

Potpisnici Sporazuma sa narodom na danas održanom sastanku konstatovali su da Vučićev režim nije ispunio ni jedan od zahteva koji su građani definisali tokom protesta koji traje više od četiri meseca u preko 100 gradova i opština Srbije.

Još na samom početku protesta Aleksandar Vučić je izjavio da neće ispuniti ni jedan zahtev nas koji protestujemo. To je jedina stvar koju je do sada rekao a da nije slagao. I zato 13. aprila u 15 časova na platou ispred Skupštine Srbije organizujemo veliki narodni protest. Pozivamo sve građanke i građane da zajedno kažemo NE brutalnoj zloupotrebi medija, bahatom uništavanju institucija, otimačini privrednih resursa, kršenju demokratskih načela i osporavanju ljudskih prava u režiji Aleksandra Vučića i njegovog naprednog klana koji nam je okupirao državu i zarobio društvo.

Potpisnici Sporazuma, zajedno sa organizatorima protesta “1 od 5 miliona”, saglasni su u nameri da mirni građanski protesti od tog dana ulaze u novu fazu koja podrazumeva sve nenasilne vidove građanske neposlušnosti.

Pre velikog narodnog protesta u okviru redovnog protesta u subotu 6. aprila pozivamo građane na šetnju od zgrade Vlade Republike Srbije, koja ignoriše građane, do zgrade televizije Pink, koja zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju za širenje mržnje i etiketiranje političkih neistomišljenika Aleksandra Vučića. Ova praksa ne samo što uništava demokratske kapacitete našeg društva, već je svojevrsna prethodnica fizičkom nasilju koje se permanentno sprovodi nad građanima koji iskažu svoje neslaganje sa ovom kriminalnom, nestručnom i bahatom vlašću kao i opozicionim političkim aktivistima koji se bore protiv ovog autokratskog režima. Najtragičniji primer ovakve prakse televizije Pink je skandalozna kampanja koja je prethodila likvidaciji Olivera Ivanovića koja i dalje ostaje bez bilo kakvog pravnog epiloga.