Ponavljanje glasanja na 3% biračkih mesta je nova manipulacija

Ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta, na kojima je upisano 250.000 ljudi, na lažnim izborima, pokazuje nameru režima za novim političkim inženjeringom.

 

Kako se radi o oko 3% biračkih mesta na kojima je, po stavu RIK-a, bilo nepravilnosti, potrebno je poništiti te lažne izbore. Međutim, namera je očito da se u nelegalni saziv Narodne skupštine “uguraju” razne prorežimske “Metle” i “POKS-ovi”.

 

Pozivamo građane da u tome ne učestvuju.

 

O ozbiljnim manipulacijama na izborima, na kojima je režim praktično sam učestovao, govori činjenica da na sajtu RIK-a nisu objavljeni svi zapisnici sa glasačkih mesta. Objavljeno je samo 4.840. zapisnika od ukupno 8.433. biračka mesta, i to samo sa onih birčkih mesta. na kojima su relativno „čisti“ zapisnici, bez prepravki brojeva od strane više lica, prigovora članova biračkih odbora i svega onoga iz čega može da se uoči da su ovi izbori, koje smo bojkotovali, zaista lažni.

 

Takođe, RIK nije dozvolio čak ni svojim članovima uvid u sadržaj džakova sa izbornim materijalom na tim biračkim mestima. To svakako nije slučajno, zato što bi tada morali da objašnjavaju odakle su došle hiljade listića viška, kao i ko ih je distribuirao po Srbiji.

 

Ovo je samo vrh ledenog brega, jer na tim biračkim mestima nisu uspeli da prilikom unosa podataka „popeglaju“ zapisnike putem čuvene „logičko računske greške“ Republičkog zavoda za statistiku.

 

Rešenje za sve ovo je poništavanje izbora i pripremanje novih slobodnih izbora, uz nadzor međunarodnih organizacija, prvenstveno OEBS-a i Evropske unije.