Ово су насилници који су покушали да изазову инцидент на протесту у Куршумлији

Објављујемо фотографије неких од насилника који су покушали да изазову инцидент на синоћном протесту “1 од 5 милиона” у Куршумлији. Како су Куршумличани  на лицу места указали, реч је о људима који нису из њиховог града, већ су “доведени”.

Уколико неко пропозна лица са фотографија, молимо да нам јави, како бисмо заједно утврдили ко су ти плаћеници који по налогу крстаре Србијом, провоцирају нереде и застрашују људе.

Подсетимо, група од 10-ак насилника покушали са да направе инцидент током обраћања Драгана Ђиласа, једног од оснивача Савеза за Србију, на протесту “1 од 5 милиона” у Куршумлији.

Ђилас је био трећи говорник на скупу, после Жељка Веселиновића, председника УСС Слога, и Николе Јовановића, потпредседника Народне странке, и чим је најављен из масе се појавила група оних који су почели да добацују и упућују му погрдне речи.

Тада су остали људи кренули ка њима и тренуци су фалили да дође до физичког сукоба, који је спречила полиција телима правећи кордон између десетак мушкараца и осталих грађана.

Они који су довикивали су после тога отишли у непознатом правцу, а Ђилас се уз још јачу буку и одушевљење окупљених обратио, позивајући грађане да се смире и да не наседају на провокације људи који су очигледно “послати да изазову инцидент“.

“Они само раде свој посао, за то су плаћени. Немојте људи да обраћате пажњу на њих. Ви сте храбри и часни грађани, а ово је још један показатељ да се све променило, да је власт нервозна”, рекао је он.

Један од организатора протеста из Куршумлије рекао је да је реч о људима који нису из тог града и да су плаћени и доведени да изазову инцидент, а да им је „народ спонтано одговорио“. Током протеста од окупљених се могло се чути да су “букачи”људи који су дошли са аутомобилима косовских таблица, те да су током дана виђени и у Брусу, где је организован такозвани протест подршке тамошњем председнику Милораду Јеличићу Јутки (СНС), којег његова бивша секретарица и друге жене оптужују за злостављање.