Омладина СзС перформансом “Вечерња напредна школа” обележила Међународни дан младих

Омладина Савеза за Србију данас је, поводом Међународног дана младих, организовала перформанс под називом “Вечерња напредна школа”, код Руског цара у 17 часова.

У улози предавача “Вечерње напредне школе” нашао се Петар Митов, члан Клуба омладине Народне странке, који је истакао да, према подацима које је изнела Кровна организација младих Србије, млади немају готово никакво поверење у тренутне органе власти.

Митов је тим поводом позвао чланове Владе, а пре свега министра омладине и спорта, Вању Удовичића, да достојанствено поднесу оставке, као и да државни органи усвоје све захтеве опозиционих странака како би се могли одржати фер и поштени избори.

О положају младих у Србији, говорио је и Велибор Павловић, председник Омладине Демократске странке, који је скренуо пажњу на то колико се средстава издваја за омладину и спорт што износи само 0.09% од укупног буџета.

Поставља се питање где је тај новац отишао ове године?

Павловић је рекао да је ове године на закаснелом конкурсу које је расписало Министарство омладине и спорта, већи део новца додељен сумњивим организацијама. У вези тога, упутио је и питање министру омладине и спорта, Вањи Удовичићу, због чега је конкурс одржан са скоро 8 месеци кашњења?

“Педесет милиона динара распоређено је сумњивим организацијама. Кад погледате да је већина тих организација основана два до три месеца пре конкурса и да су уско повезане са Српском напредном странком, онда вам буде јасно о чему се ради”, поручио је Павловић.

Он је у својој изјави упоредио однос новца који се издваја из буџета Републике за празнично “украшавање” и новца који се улаже, односно не улаже у младе.

“Град Београд издваја 15 милиона динара на новогодишњу расвету, док за младе таленте града Београда одваја чак 10 пута мање средстава. Не треба нама украшавати град скупим светиљкама, наша деца и млади треба да нам буду украс којим се поносимо.”, рекао је Павловић.

Омладина је овим перформансом на сатиричан начин указала на проблеме младих и њихов положај у друштву.