Odgovor na laži Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović

Povodom laži Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović, izgovorenih na današnjoj konferenciji za medije, Savez za Srbiju izdaje sledeće saopštenje:

 

Pritisci, pretnje i krađa glasova sprovođeni u Lučanima prethodnih 45 dana, kulminirali su privođenjem opozicionih aktivista na dan izbora. Ceo dan su građani Lučana bili izloženi ucenama i pretnjama od ljudi koji su opštinom krstarili u džipovima bez registarskih tablica i koji su progonili naše aktiviste. Policija nije reagovala, a uveče smo saznali i zašto, kada se prilikom našeg mirnog ulaska u policijsku stanicu, obučena u trenerku pojavila državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

Sam Nebojša Stefanović je danas priznao da ju je on lično uputio u Lučane da bi koordinisala akcijama batinaša koje su predvodili dokazani kriminalci poput čuvenih Zelje, Malovića i njima sličnih.

Gospođa Hrkalović, koja je bila blizak prijatelj pre dve godine ubijenog Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi, vedri i oblači MUP-om Srbije. Bez ikakvih kvalifikacija je došla na mesto drugog čoveka srpske policije i javna je tajna da unutar MUP-a organizuje privatne policijske jedinice koje odgovaraju njoj lično. Juče je izašla na svetlo dana, očekujući da je neko od prisutnih udari, gurne ili učini bilo šta što bi vlast iskoristila u svojoj kampanji. Naravno, to se nije desilo, ali su postavljena pitanja šta ona radi u Lučanima, zašto policija ne reaguje na kršenje zakona i zašto kriminalce ne hapsi umesto što sa njima blisko sarađuje.

 

Savez za Srbiju će sutra u 12 časova na konferenciji za novinare, uz dokaze predstaviti šta se sve u Lučanima dešavalo tokom kampanje i na sam dan izbora.