УКРАТКО

НАСТАНАК САВЕЗА ЗА СРБИЈУ

Формирање Савеза за Србију започето је након београдских избора одржаних у марту 2018. године када су се оснивачи Савеза за Србију, стављајући своје разлике по страни, усагласили око 30 тачака платформе програма са којом су изашли пред грађане.

Након разговора са грађанима на трибинама одржаним широм Србије, уважавајући њихове сугестије, платформа програма преточена је у програм Савеза за Србију. Програм садржи одговоре и решења за највеће проблеме и изазове са којима се Србија суочава- од борбе против сиромаштва, решавања питања Косова и Метохије, преко реформе правосуђа, доношења закона о пореклу имовине, слободе медија до стварања услова за реализацију фер и поштених избора.

Реализација програма Савеза за Србију биће задатак будуће, прелазне Владе Србије, орочене на годину дана. Уз заштиту демократских вредности, заштиту Устава и Уставом загарантованих права грађана, један од основних циљева те Владе биће стварање услова за одржавање слободних, фер и поштених избора на којима ће сви политички актери на политичкој сцени Србије, под истим условима, своје програме представити грађанима.

ČLANICE SAVEZA

ORGANIZACIJE OSNIVAČI